Kuukausikatsaus: Heinäkuu 2021

 Heinäkuun tapahtumat 

 

Ansiotulot:

-4 307€ brutto / 2 841€ netto

Pääomatulot:

~437€ brutto / 373€ netto

Tulot yht: 

-4 744€ brutto / 3 214€ netto

 

Menot:

-834€ (asuntolainanlyhennys meni pyhien takia elokuulle)

Säästöön jäi siis noin 2 380€ ja säästöprosentti nettotuloista oli 74%


-Ansiotulot olivat heinäkuussa kohtuulliset, hieman alle keskiarvon. Pääomatulot olivat hyvät.

-Osinkoja olen saanut vuoden ensimmäisen 7kk aikana 1 880€ bruttona, mikä tekee keskiarvoksi ~270€/kk. 

-Ansiotulot tammi-heinäkuu ajalta ovat keskimäärin 5 730€/kk bruttona.

-Keskimäärin vuoden ensimmäisen 7kk aikana minulla on jäänyt kuukausittain säästöön 2400€ kuukaudessa, vaikka huhtikuun ja toukokuun menot olivat valtavan suuret lähinnä omistusasunnon ostamisen ja muuttamisen vuoksi. Säästöprosenttini nettotuloista on ollut reilusti yli 50%. 


-Osinkoja maksoivat:

-Bank of Nova Scotia

-SPG

-Realty Income

-WPC

-Altria

-Coca-Cola

-ADP

-LEG

-SP500-indeksin tuotto-osuus
Ostot/myynnit:

-Kuukausisäästönä ostin osinkoa ulosmaksavaa SP500-indeksiä & maailman indeksiä ~800-eurolla.  

-Ostin lisää Omega Healthcare Investors -REIT-yhtiötä. Yli 7,2% vakaa osinko.

-Myin puolet isohkosta AT&T omistuksistani, koska AT&T tulee ensivuonna leikkaamaan osinkoaan. ATT:tä minulla on ollut salkussa kohta neljän vuoden verran, ja omistukset olivat siitä huolimatta muutamia prosentteja pakkasella. Toki osingot ovat kokonaisuudessaan kääntäneet tämän holdaamisen plussan puolelle, mutta melko vaatimattomaksi on tuotto jäänyt. Siirsin myyntirahat Harviaan, joka nousikin muutamassa päivässä jo lähemmäs 10%. Harvian ostoa ajattelin vakavissani kurssin ollessa 20€. En ostanut, koska se tuntui kalliilta. Nyt kurssi on 61€, ja ostin kurssin ollessa 56€.

 Ehkä tästä voi oppia, että paikallaan jurnuttavia lappuja ei välttämättä kannata ikuisuuksia holdata, vaan panostaa rahat mielummin kasvaviin ja tulosta tekeviin yrityksiin. Osingonleikkaus oli kuitenkin suurin syy AT&T:n myynnissä. Loput jätän salkkuun hautumaan, ja todennäköisesti loputkin myyn vuoden sisään. 

 

Varallisuus 31.07.2021:

-Nordnetin osakesalkku 91 021€ (jossa käteistä 3 400€) 

-Omistusasunnon lainaa lyhennetty 22 880€ (ostohinta 174 000€)

-Käteinen 5 835€ 

Lainat:

-Asuntolaina 151 120€

-Opintolaina 14 730€

-Nettovarallisuus yht. 105 010€ (kasvua kuukaudessa 3750€)-Kesä on kyllä hienoa aikaa, ja voisi olla paljon pidempikin. Kesäisin tulee usein haaveiltua miten mukava olisi asua etelässä, missä olisi ympäri vuoden lämmin. Golfiakin voisi pelata enemmän, kuin ~5kk vuodesta. Päivän lyhenemisen huomaa nopeasti, nyt jo ilta kymmeneltä alkaa olla hämärää. Syksy tulee vääjäämättä. Eihän sitä tiedä, vaikka joskus ulkomaille muuttaisi - tai ostaisi vaikka talviasunnon, missä viettäisi syksyt ja talvet lämpimässä. 

-Tämä kesä on mennyt nopeasti, golfia tullut pelattua paljon. Nyt kun toukokuun jälkeen en ole juurikaan tehnyt ylitöitä - yhtä yövuoroa lukuunottamatta - on vapaata ollut hurjasti. Kesä-heinäkuun aikana minulla ollut kolme viikon mittaista vapaaputkea ilman vuosilomien käyttämistä. Tämä onnistuu siten, että toivon työvuorolistan loppuun ja alkuun vapaita. Ja toki siksi, että teen pelkkiä "tuplavuoroja", eli 12-14h vuoroja. Tähän nyt totuttua en todellakaan enää palaisi 8h / 5pv / vk -sykliin. Toki tilanne voi olla vanhempana eri, ja haluaa säännöllisen päivätyön. Mutta nyt nuorena tämä on erinomainen rytmi; viikon vapaat sumplittavissa kolmen viikon välein.

-Viimeviikolla minulla alkoi vuosiloma, reilut kolme viikkoa. Ensimmäinen loma kuuteen vuoteen. Toki vuosilomia minulla on ollut ennenkin, mutta ne ovat kuluneen koulun työharjoitteluissa palkattomissa töissä. Lomasuunnitelmina on käydä Etelä-Suomessa kotipaikkakunnilla, viikon verran lapissa ja nukkua pitkään. Ja nauttia vielä kesäkeleistä kun niitä on. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Osakesalkku & Osingot

Katsaus vuoteen 2021

Blogi pystyyn!